25 Kasım 2017 Cumartesi

Ripple Yatırımı Mantıklı mı? (XRP)

Ripple Yatırımı


Ripple Coin’in şu andaki değeri 0.17 dolar.
Peki Ripple Coin’e yatırım yapmak mantıklı mı? Öncelikle şunu bilmek lazım. Bu altcoin’de mining yani madencilik yapılamıyor.
Bu bir dezavantaj. Bunun haricinde birçok bankanın Ripple kullanmaya başladığı söyleniyor.

Ripple XRP Coin ile Ripple ödeme sistemi bambaşka şeyler arkadaşlar. Bu ikisini birbirine karıştırmadan yatırım yapacaksanız yapın.

Ripple al, Ripple yatırımı yap, Ripple kredi kartı ile satın al, Ripple almak mantıklı demeden bu yazıyı detaylı okuyun.

Ripple Coin (XRP) Hakkında Bilgiler


Altcoins’in kökenini, belki de farklı bir açıdan incelemek gereklidir. Temel olarak blok zincir sisteminin deneylerinden biri olan BitCoin, para transferlerinin kimlik ve aracı kurumlar olmaksızın yapılmasına izin vermekle birlikte, yıllar içinde tanık olduğumuz ekosisteminde büyük sorunlar yaşamıştır. Bitcoin’den sonra geliştirilen kripto parası bu sorunları çözmeye çalıştı; Koduna gömülü yeni özelliklere sahip olan bitdoğanın alternatifi olmanın bir yolu olduğunu söyleyebiliriz.
Bazıları başarıya ulaşan ve toplam sayıları yüzlerce dolduncuya itiraz eden bazı unsurlar var. Örneğin, son yıllarda bitmiş madenciliğinin zorluk seviyesi önemli derecede artmıştır. Artan zorlukla madencilik işine girmek artık şu anda riskli ve kârsız bir yatırım olarak düşünülüyor. Ve büyük resme baktığımızda madenciliğinizin bir şekilde ya da büyük şirketler tarafından tekelinde olduğu ortaya çıkıyor. Madenciliğin zorluğu ile işlem masrafları da ciddi bir seviyeye ulaştı. Borsalar, kısa bir süre önce, masraflarını karşılamak için işlem ücretleri yükseltmeye başladı.
Bu yazıda, bu problemleri göz önüne alarak geleceğinize vaat eden alt paralardan biri olan dalgalanmaya bir göz atacağız.

Uluslararası transferler

2017’de kripto paranın toplam piyasa değerindeki büyük artışlar gözlemlendi. Nipel dalgalanmasından sonra, bitcoin ve ethereum, üçüncü en büyük kripto para birimidir.
Eşzamanlı global ödeme ağı olarak tanımlanan Ripple’in özellikleri, BitCoin’in yukarıda belirtilen sorunlarının tam anlamıyla çözümüdür. Odak noktası bankalar ile müşteriler arasındaki ödemeyi kolaylaştıran dalgalanma, uluslararası para transferlerinde bir artış olup günümüzde bu külfetli süreç mümkün olduğunca basit ve düşük maliyetlidir.

Düşük maliyet, hızlı çalışma, kolay kullanım

Ripple şebekesinde yer alan bankalar birbirleri arasında çok düşük maliyetle para aktarabilirler. Ripple ağı için işlem başına 0,0011 $ ortalama işlem ücreti ödenir. Bu değer, bitcoin için yaklaşık 0.0015 BTC; Bugün yaklaşık 3.5 dolar. Başka bir deyişle, bir bit eşik işlemi, dalgalanma sürecinden 3000 kat daha pahalıdır.
Ripple’ye aktarılan fonlar, 5-10 saniye içinde diğer tarafın hesabına aktarılır. Bitoin için genellikle en az 1 saat sürer; Bu süre daha uzun sürebilir. Öte yandan, geleneksel finansal sistemde bankalar ve kurumlar arasındaki uluslararası transferler 2-4 gün sürebilir. Araçların devreye sokulmasıyla, uzun ve masraflı bir aktarma süreci yaşamak gerekiyor. Dalgalanma ağı, global pazarda giderek artan nakit talebini karşılayarak bu sorunu kökten çözüyor.
Dalgalanan şebeke transferlerini bankalar ve para gönderen / alan kişiler izleyebilir. İşlemin bitiminden kısa bir süre sonra, aktarılan para ilk önce tarafların hesabına gönderilir. Fon hareketinin izlenmesi, her iki taraf için de işlem yapılmasını sağlar.
Farklılıklar, diğer özellikler ve Akbank anlaşması
Ripple altyapısını kullanan şirketler, düşük maliyetli satış ve ödeme şirketleri gibi projeler geliştirebilirler. Şimdiye kadar pek çok banka uluslararası ödemeleri kolaylaştırmak ve orada projeler geliştirmek için RIPPLE’i entegre etmiştir. O kadar ki dünyanın en iyi 50 bankasının 15’i dalgalanma kullanıyor. Akbank, Ripple’i anladığı yeni bankalardan biri olarak listelenmiş ve blokçuluk alanındaki atılımı yapan ilk Türk bankasıdır.
Ripple’yi diğer kripto paralellerinden ayıran en önemli özelliklerden biri madenciliğin olmamasıdır. Aslında bir şirket olan dalgalanma ağı, geliştiriciler tarafından blok zincir üzerinde üretilen belirli bir sayıda (100.000.000.000) XRP jetonuyla çalışır. İşlemlerden atılan XRP miktarı sistemden silinir. Yani, bir tür işlem yapılırken dolaşımdaki belirteçlerin sayısı azalmaktadır. Ripple, şirket kimliğinden dolayı kripto paranın en önemli noktalardan biri olan ademi merkeziyet ilkesini tam olarak benimsememektedir.
Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederiz